Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hagyományos frankfurti leves

45 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén

Elkészítés

  1. A kelkáposztát nagyobb kockára vágjuk, majd beletesszük egy 2 literes fazékba, hozzáadjuk a megtisztított, kisebb kockára vágott burgonyát, felöntjük hideg vízzel úgy, hogy bőven ellepje, majd ízesítjük sóval, a bors és a köménymag felével, valamint az apró kockára vágott vöröshagyma és fokhagyma felével. Lassú tűzön főzzük.
  2. A forró olajban megpároljuk vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és tovább pároljuk. Végezetül a karikára vágott virslit belerakjuk és együtt pároljuk tovább, ízesítjük borssal és köménymaggal.
  3. Megszórjuk a liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és 2 dl hideg vízzel elkeverjük, végül a forrásban lévő levesbe öntjük és összeforraljuk.

Megjegyzés

A frankfurti levessel lehet a gyerekeket legjobban rávenni arra, hogy ne csak virslit egyenek, ha nem zöldséget is. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss