Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti leves egyszerűen

MME MME
60 perc
egyszerű
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, majda megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát üvegesre pároljuk. A tűzről levéve meghintjük a pirospaprikával, alaposan elkeverjük, azután visszatesszük a lábast a tűzre.
  2. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. A megtisztított kelkáposztát csíkokra vágjuk. A zöldségeket a lábasba tesszük, kevergetve átpirítjuk, majd felöntjük 1-1,2 l vízzel, és felforraljuk. Ezután közepes lángon addig főzzük a levest, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  3. A levest sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a felkarikázott virslit, és készre főzzük.
  4.  A  tejfölsimára keverjük egy kevés levessel, továbbá a liszttel, majd a többihez adjuk, és forralunk rajta egyet. Némi aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A FRANKFURTI LEVESTŐL A PAPRIKÁS KRUMPLIIG - EZ A MAGYAROK 10 KEDVENC RECEPTJE A GOOGLE SZERINT >>>

SZEZONÁLIS KEDVENCEINK: A LEGFINOMABB FRANKFURTI LEVES >>>

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>>

 

Megjegyzés

Recept: Csigó Zita/Fanny konyha - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss