Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Frankfurti pite

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
6 adag

Elkészítés

  1.  A tésztát kitekerjük, kerek tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Közben a káposzta külső leveleit eltávolítjuk, a torzsáját és a vastag ereket kivágjuk, a többit felcsíkozzuk. A hagymás alaphoz adjuk, megsózzuk és borsozzuk, egy kevés köménnyel és majoránnával ízesítjük, és kevergetve puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A tojásokat habosra keverjük a tejföllel. Megsózzuk, majd a zöldséges keverékre öntjük. Összekeverjük, majd a formába simítjuk. Végül aranybarnára sütjük a pitét 190 fokra előmelegített sütő alsó részében kb. 45 perc alatt. Ha a tészta túl hamar barnulni kezdene, lazán fedjük le egy darab alufóliával. Ha megsült, kissé hűlni hagyjuk, majd szeletelve tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss