Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pörkölt tarhonyával

75 perc
bonyolult
átlagos
3 adag

Elkészítés

  1. Az apróra vágjuk a vöröshagymát és olajon megdinszteljük. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a sót, a borsot és a pirospaprikát.
  2. A sertéshúst felkockázzuk, a paradicsomot és a paprikát nagyobb darabokra vágjuk, majd a hagymához keverjük. Hozzáadjuk az őrölt köményt is.
  3. Felöntjük vízzel, és az egészet puhára főzzük kb. 50 perc alatt. Ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt folyadékot.
  4. A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és fedő alatt közepes lángon puhára főzzük. A frissen elkészült pörköltöt a főtt tarhonyával körítve tálaljuk. 

SERTÉSPÖRKÖLT PIRÍTOTT TARHONYÁVAL>>> 

KUNSÁGI PÁSZTORTARHONYA>>> 

TARHONYALEVES GAZDAGON>>> 

Megjegyzés

Recept és foodstyling: Filep Kata
Fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss