Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egri húsleves gazdagon

MME MME
> 90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vizet forralunk, és beletesszük a csontokat. Ha ismét forr a víz, leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk a csontokat és a húst. Megsózzuk, és feltesszük főni l l vízben. Ha forrni kezd, takarékon főzzük tovább.
  2. 1 óra főzés után hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt zöldségeket, és megborsozzuk. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek megpuhulnak.
  3. Lehúzzuk a fazekat a tűzről, és állnihagyjuk 15 percig. A levest leszűrjük le, és egy tálbamerjük. Ezután beletesszük a zöldségeket és a feldarabolt húst.
  4. Az eperlevél tésztát sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A levest a tésztával és frissen vágott petrezselyemmel megszórva kínáljuk.

    A legjobb húsleves receptek >>> 

    Marhahúsos receptek >>>

    Házias receptek a nagyi receptfüzetéből >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss