Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Köménymagos tojásleves

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban olajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, a tűzről lehúzva rászórjuk a pirospaprikát és a köménymagot. Hozzáadjuk a babérlevelet és ráreszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Felöntjük 1 liter hideg vízzel és felforraljuk.
  2. Ezután lejjebb vesszük a lángot, és - folyamatos kevergetés mellett - 2 felvert tojást belecsurgatunk a levesbe, majd óvatosan beleütjük a maradék tojást. Ekkor már nem keverjük, különben nem maradnak egyben a tojások. 5-6 percig főzzük, végül a tűzről levéve belecsorgatjuk az ecetet.

KÉSZÍTSD EL A BUGGYANTOTT TOJÁSLEVEST IS >>> 

Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss