hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Buggyantott tojásleves

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A buggyantott tojásleves elkészítéséhez elsőként finomra vágjuk a póréhagymát, majd megfuttatjuk a felforrósított libazsíron.
  2. Meghintjük egy kevés, mozsárban porrá tört köménymaggal, a liszttel, valamint a frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a babérlevelet is, megsózzuk, majd felöntjük a húsleves alaplével. Kis lángon felforraljuk, és 1 evőkanálnyi borecettel ízesítjük. 
  3. Egy másik edényben felforralunk 1 liter vizet a megmaradt borecettel. Alaposan megkeverjük, majd egyenként beleengedjük a felütött tojásokat. Szűrőlapáttal kiemeljük mindet és melegen tartjuk. A tejszínnel dúsítjuk a levest, majd a buggyantott tojásokkal és a finomra vágott petrezselyemmel kínáljuk. 

 

Ezek is érdekelhetnek