Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Buggyantott tojásleves

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A finomra vágott póréhagymát megfuttatjuk a felforrósított libazsíron. Meghintjük egy kevés, mozsárban porrá tört köménymaggal, a liszttel, valamint frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a babérlevelet, megsózzuk, majd felöntjük az alaplével. Kis lángon felforraljuk, és 1 ek borecettel ízesítjük. 
  2. Felforralunk 1 l vizet a megmaradt borecettel. Alaposan megkeverjük, majd egyenként beleengedjük a tojásokat. Szűrőlapáttal kiemeljük mindet és melegen tartjuk. A tejszínnel dúsítjuk a levest, majd a buggyantott tojásokkal és a finomra vágott petrezselyemmel kínáljuk. 

OLCSÓ ÉS LAKTATÓ: ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZÁN JÓ TOJÁSLEVES! >>> 

11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

3 TOJÁSOS ALAPRECEPT, AMIT ISMERNED KELL - KONYHAI KISOKOS >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss