Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rakott krumpli sült kolbásszal

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit megmossuk, majd egy lábasban annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje és 20 perc alatt fedő alatt puhára főzzük.
  2. A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük. A krumpliról leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk és felkarikázzuk. A kihűlt tojásokat is meghámozzuk, és felkarikázzuk.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a karikára vágott kolbászt és megsütjük. A kolbászt kiszedjük és félretesszük. A kisült zsírt pedig a tejföllel összekeverjük.
  4. Egy tepsit vékonyan meglocsolunk zsiradékkal, az aljára rakjuk a krupmli egyharmadát, sózzuk, borsozzuk, elterítjük rajta a tojáskarikák egy részét, majd a kolbászt és meglocsoljuk a tejföllel. A maradék hozzávalókat rétegezzük. A tetejére krumplit teszünk és meglocsoljuk tejföllel.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.

Videó! Itt megnézheted, hogyan készítsd el a rakott krumplit! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss