A rakott krumpli elkészítéséhez a krumplit megmossuk, majd egy lábasban annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje és 20 perc alatt fedő alatt puhára főzzük.
A tojásokat hideg vízben feltesszük főni, és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve azonnal lehűtjük.
A krumpliról leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk, és hűlni hagyjuk. Felkarikázzuk. A kihűlt tojásokat is meghámozzuk, és felkarikázzuk.
Egy serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a karikára vágott kolbászt és megsütjük. A kolbászt kiszedjük és félretesszük. A kisült kolbászzsírt a tejföllel jól összekeverjük.
Egy tepsit vékonyan meglocsolunk zsiradékkal, az aljára rakjuk a krumpli egyharmadát, sózzuk, borsozzuk, elterítjük rajta a tojáskarikák egy részét, majd a kolbászt és meglocsoljuk a tejföllel. A maradék hozzávalókat rétegezzük. A tetejére krumplit teszünk és meglocsoljuk tejföllel.
Az elkészült rakott krumplit előmelegített sütőben 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a rakott krumpli sült kolbásszal