hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézeskalács házikó

MME MME
70 perc
rafinált
megfizethető
1 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket, a porcukrot, a sót és a tojásokat összekeverjük, majd a mézzel, a szobahőmérsékletű vajjal és ha szükséges, egy kevés tejjel alaposan összegyúrjuk.
  2. Lisztezett asztalon fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, kivágjuk a ház elemeit a kinyomtatott és kivágott sablonok segítségével és sütőpapíros tepsire helyezve 160 fokos sütőben 8 perc alatt készre sütjük.
  3. A mázhoz a porcukrot átszitáljuk és a keményítővel, sóval elkeverjük.
  4. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd szakaszosan hozzáadjuk a liszt mixünket.
  5. A végén pedig belekeverjük a citromlevet, majd egy részét színezzük és műanyag habzsákokba töltjük.
  6. Ha kihűlt a mézeskalács, kezdjük az építést és a díszítést.

Nézd meg a mézeskalács házikó elkészítését videón:

Ezek is érdekelhetnek

Friss