Rögtön puha mézeskalács

45 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mézeskalács elkészítéséhez elsőként a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat, a mézet és a tojást. Átkeverjük, és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk.
  2. A mézeskalács tésztáját liszttel alaposan megszórt deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd karácsonyi kiszúrókkal (csillag, angyal, fenyőfa, csengettyű) tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
  3. A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel 10-15 perc alatt készre sütjük.
  4. Amint kihűltek, azonnal megkóstolhatjuk a mézeskalácsokat, amelyek azonnal puhák és omlósak. Lezárt dobozban hetekig puha marad.

    Tipp: Cukormázzal díszítheted, íme a recept. 

Nézd meg videón, hogyan készül a rögtön puha mézeskalács:

Ezek is érdekelhetnek