Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Ugyan az egészséges táplálkozás hívei joggal tiltakoznak egy ilyen tízórai ellen, most mégis elcsábítunk egy valóban édes kelt tésztás finomságra – talán egyszer megengedhető, hogy a kávéd vagy a teád mellé diós-marcipános csigát fogyassz.

Bár a marcipán ünnepi hangulatot sugall, ezt a nagyon finom csigát bármelyik nap elkészítheted. Édes, krémes, puha – tökéletes, ha valami igazán különlegesre vágysz, de mégsem szeretnél órákat tölteni a sütéssel.

Jól néz ki, és finom is – kell ennél több? / Recept és fotó: Vidék íze
Jól néz ki, és finom is – kell ennél több? / Recept és fotó: Vidék íze

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 dl langyos tej
  • 2 dkg friss vagy 1 csomag szárított élesztő
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 db tojás
  • 8 dkg méz
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1 kk. őrölt fahéj

A töltelékhez:

  • 10 dkg marcipán
  • 4 ek. baracklekvár
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 5 durvára vágott dió

Az öntethez:

  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek. citromlé

Elkészítése:

  1. Összekeverjük a lisztet az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd robotgép segítségével körülbelül 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük.
  2. A marcipánt apróra vágjuk és robotgéppel összedolgozzuk a baracklekvárral. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  3. A tésztát lisztezett munkafelületre tesszük, átgyúrjuk. Kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel. Rászórjuk a mazsolát és a diót. Hosszanti oldalánál fogva feltekerjük, és két centi széles darabokra vágjuk. Belefektetjük a kipapírozott tepsibe, hagyjuk 20 percet pihenni. 180 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső módozaton) 20 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a mázat összekeverjük és meglocsoljuk vele a csigákat.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.