
recept
Egyszerű

Baba ganoush, az arab sült padlizsánkrém
Hozzávalók
A tálaláshoz:
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 200-220 fokra. Egy tepsire sütőpapírt rakunk, erre helyezzük a megmosott, megtörölt padlizsánokat. Ha nem akarjuk, hogy sütés közben szétrobbanjon, szurkáljuk meg 1-2 helyen a felületüket. Ezután tegyük a sütőbe nagyjából 45-50 percre, amíg a padlizsán héja megfeketedik. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd kézzel távolítsuk el héját és a szárát is.
- A sült padlizsánhúst egy késes aprítóba tesszük, majd sózzuk, fűszerezzük füstölt paprikával, római köménnyel, fokhagymával. Hozzáadjuk a tahinit, a petrezselyem felét, és végül citromlevet facsarunk hozzá. Ezután a késes aprítóval homogén krémmé pépesítjük.
- Az elkészült padlizsánkrémet megkóstoljuk, ha szükséges, még fűszerezhetjük, egy kis tálba kanalazzuk, majd meglocsoljuk kevés extraszűz olívaolajjal, megszórjuk gránátalmával, és aprított petrezselyemmel.
Nézd meg videón, hogyan készül a baba ganoush, az arab padlizsánkrém!
Megjegyzés
Ha szereted a keleti ízeket és a padlizsánt, imádni fogod ezt az egyszerűen elkészíthető, klasszikus arab padlizsánkrémet. A vegetáriánusok egyenesen odáig lesznek érte.
Ajánljuk még
Hasonló receptek

Recept
Egyszerű
Fűszeres karfiolsteak újhagymás öntettel, póréhagymás jázminrizzsel
60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Hozzászólások (0)
Legfrissebb























