Méz

Receptek méz hozzávalóval

Leírás

Mézes krémes, mézeskalács, marlenka, és még sokáig sorolhatnánk azokat a mennyei süteményeket, amik méz hozzávalóból készülnek. Szoktuk mondani, „mézédes” - a méz valóban édes, amit akár cukor pótlására is lehet alkalmazni. Akár önmagában is fogyasztható, a népi hiedelem gyógyító hatást tulajdonít neki. A nagymamák szerint egy forró mézes, citromos tea minden fájó torkot meggyógyít. És sokat nem is tévednek, hiszen számos gyógyhatása között szerepel a felső légúti megbetegedések gyógyítása, valamint ezen túl a csonterősítés, méregtelenítés, emésztési panaszok csökkentése is. Többféle méz is van, a leggyakrabban használt a vegyes virágméz, és az akácméz. A különlegesebb mézek, például a selyemfűméz, vagy a levendulaméz ára magasabb lehet.

Mikor vedd?

A méz bármikor beszerezhető, érdemes kistermelőtől, helyi piacokon vásárolni.

Hogyan tárold?

A mézet zárható üvegben, hűvös, sötét helyen, kamrában, spájzban, konyhaszekrényben ajánlott tárolni.
Tápérték(100 g)
304 kcal Energia
0 g Zsír
82.2 g Szénhidrát
0.3 g Fehérje
Méz receptek (2602 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.