Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A mézeskalács tésztából sütött csillagokat, házikókat, harangokat, angyalkákat és mindenféle más karácsonyi formát cukormázzal díszíthetjük. Az írókázáshoz használt massza azonban nem mindig sikerül, ami megnehezíti a munkát. A buktatókat azonban könnyedén elkerülhetjük – eláruljuk, hogyan!
Fábics Zsuzsanna
Videó
Ha igazán finom mézeskalácsot szeretnél sütni, akkor ezt a receptet ki kell próbálnod. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, ráadásul a sütőből kivéve azonnal pihe-puha lesz. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok benne csalódni. Aztán csak győzzétek újra és újra megsütni.
WM
Az ősi édesítőt, a gazdagság és a termékenység jelképének számító mézet sokan napi szinten fogyasztják, ezzel váltva ki a többi édesítésre alkalmas természetes vagy nem természetes szert. Sokan azonban csak a karácsony közeledtével keresik elő a mézes csuprot a kamrában, ugyanis karácsony közeledtével óhatatlanul előtérbe kerülnek a mézzel készített sütemények. Ezek a tartalmasabb, mélyebb ízű kekszek és egyéb desszertek tökéletes hangulatot teremtenek a téli ünnepkörhöz.
Karácsonykor szinte minden családban készül mézeskalács, ami az ünnepek elmúltával feledésbe merül, esetleg kávéhoz elrágcsálunk belőle néhányat. Pedig felhasználhatjuk új desszertekhez is!
DÖMÖTÖR VIOLA