Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Méteres kalács másképp

MME MME
60 perc
rafinált
költséges
8 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 26 dkg porcukor
  • 10 ek olaj
  • 26 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek kakaó
  • zsiradék és liszt a forma kikenéséhez
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 1 csomag (40 g) étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 3 ek rum
  • A mázhoz:
  • 20 dkg főzőcsokoládé
  • 5 dkg margarin

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat kikeverjük a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a 8 evőkanál langyos vizet és a 10 evőkanál olajat. Keverjük össze, majd vegyítsük bele a sütőporral elkevert, átszitált lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjéket is.
  2. A tésztát két részre osztjuk, az egyikbe belekeverjük a kakaót. Mindkét piskótatésztát 30 percig sütjük a kikent, kilisztezett formában, a 180 fokra előmelegített sütőben.
  3. Az étkezési keményítőt és a vaníliás cukrot elkeverjük a tejben, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. A vajat elkeverjük a porcukorral, majd a már elkészített krémmel és a rummal. A kihűlt piskótatésztákat vékony lapokra szeleteljük, és váltakozva megtöltjük a krémmel. A maradék krémet a sütemény külsejére kenjük.
  4. Az összetördelt csokoládét a margarinnal együtt vízgőz fölött felolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süteményt. Ha kész, ferdén szeletekre vágjuk.

    MÉTERES SÜTEMÉNY, AHOGY NAGYI CSINÁLTA >>>

    12 SZUPER RECEPT, HA VAN OTTHON ŐZGERINCFORMÁD >>>



Ezek is érdekelhetnek

Friss