hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mennyei mézeskalács pofonegyszerűen

MME MME
60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet a porcukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, a kakaóporral és a szódabikarbónával elkeverjük. A vajat felolvasztjuk.
  2. A vajat, a mézet, a tojásokat hozzáadjuk a száraz alapanyaghoz és összegyúrjuk. Egy nagyon puha, lágy tésztát kapunk.
  3. Egy éjszakát szoktam állni hagyni és nagyon szépen formázható lesz a tészta.
  4. A mézeskalács tésztáját lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk, majd  kiszúrókkal tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
  5. A mézeskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
  6. A mázhoz a tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben több részletben beleszórjuk a porcukrot. Az így kapott masszát habzsákba töltjük, és tetszés szerint kidíszítjük vele a mézeskalácsokat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss