hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Méteres kalácstorta

60 perc
rafinált
költséges
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A méteres kalácstorta ekészítéséhez a sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sárga piskótához a tojást fehéredésig habosítjuk a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a lisztet. A masszát egy sütőpapírral bélelt 20 cm-es kapcsos formába simítjuk, és kb. 20 - 25 perc alatt tűpróbáig sütjük. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük el és sütjük meg.
  2. A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot, hozzákeverjük a cukrot, majd ha kihűlt, kihabosítjuk a vajjal. A kihűlt piskótákat vízszintesen két lapba vágjuk.
  3. Összeállítás: alsó rétegnek kakaós lapot teszünk, rá a vaníliás krém felét, majd sárga piskótát, a puncskrém felét, megint kakaós lapot, majd vaníliás krémet, véfgül sárga piskótát.
  4. Ezután bekenjük a torta tetejét és az oldalát a megmaradt puncsos krémmel és hűtőbe tesszük dermedni. A tetejére a csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük az olajat és a torta tetejére simítjuk. Másnapra tökéletesen összeérnek az ízek és jól szeletelhető is.  

Ezek is érdekelhetnek