Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi főzzünk a hosszú hétvégén? Magyaros receptek forradalmi ebédhez

default user icon
MME
Egy újabb hosszú hétvégéhez értünk, hiszen hétfőn az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk. Így kézenfekvő, hogy a következő három napra többnyire magyaros ételekkel készülünk, melyek közül bármelyik is kerüljön a tűzhelyre, senki nem fog éhen távozni az ebédlőasztal mellől.

Ha péntek, akkor jó szokásunkhoz híven hozzuk a jobbnál jobb ebédötleteket hétvégére. Dörzsölhetik tenyerüket azok, akik a magyaros kajákra buknak, hiszen az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékezve mi mással szolgálhatnánk, mint olyan klasszikus hazai fogásokkal, melyeket nagy valószínűséggel akkoriban is szívesen ettek. Nem egyszerű hétről hétre frissíteni a hétvégi menüsort, ezért válogatásunkban a könnyedebb fogásokra is hozunk néhány ötletet, de azoknak is szeretnénk kedvezni, akiknek már a könyökén jön ki a pörkölt, a pacal vagy a túrós csusza és kímélnék picit gyomrukat.

PAPRIKÁS CSIRKE >>>

GULYÁSLEVES HÁZI CSIPETKÉVEL >>> 

HAGYOMÁNYOS TÚRÓS CSUSZA >>> 

RAKOTT KRUMPLI >>> 

VIRSLIPÖRKÖLT ZÖLDBORSÓVAL >>> 

SZÉKELYKÁPOSZTA >>> 

PACALPÖRKÖLT >>> 

LEBBENCSLEVES >>> 

KLASSZIKUS ZÖLDBORSÓFŐZELÉK >>> 

TEPSIS SERTÉSSZŰZ MAGYAROSAN >>> 

PALÓCLEVES >>> 

PINCEPÖRKÖLT CSÜLÖKBŐL ÉS LAPOCKÁBÓL >>> 

GRÍZES TÉSZTA BARACKLEKVÁRRAL >>> 

MAGYAROS SÜLT OLDALAS >>> 

ZÚZAPÖRKÖLT >>> 

SÁRGABORSÓ FŐZELÉK NAGYI MÓDRA >>> 

PAPRIKÁS KRUMPLI >>> 

MÁJAS HURKA >>> 

Ha valami oknál fogva nem találtátok meg a fogatokra való fogást, bátran kutassatok, böngésszetek tovább, hiszen a Mindmegette 40 ezernél is több recept rejt. Állítsátok össze a saját menüsorotok ebédre vagy vacsorára, a végeredményt pedig osszátok meg a Főzzünk együtt a Mindmegettével Facebook csoportban. Ti mit főztök a hosszú hétvégén?

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek