Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis sertésszűz magyarosan

MME MME
> 90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg sertésszűz
  • bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5-6 db paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • zsír
  • 1 szál szárazkolbász
  • 5 dkg húsos szalonna

Elkészítés

  1. Lehártyázzuk a szüzet, kis ferde szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, kicsit hagyjuk állni, míg előkészítjük a zöldségeket.
  2. A két vöröshagymát kisebb cikkekre vágjuk, a paprikákat kicsumázzuk, hosszúkás darabokra szabjuk, a paradicsomot is cikkekre metéljük. A fokhagymát nagyon apróra vágjuk. Egy tepsit vagy egy lapos, tűzálló tálat kikenünk vastagon zsiradékkal, beleszórjuk a hagymát. Erre jön a paprika, a paradicsom és a fokhagyma. Meglocsoljuk egy kis olvasztott zsírral, és összeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A tetején elrendezzük a feldarabolt szüzet. A kolbászt felkarikázzuk, a szalonnát pici kockákra vágjuk, mindezt rászórjuk a rakottas tetejére. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben körülbelül 40 percig sütjük. Ha letelt az idő, levesszük róla a takarást, és magasabb hőmérsékleten 10-15 percig rápirítunk. Párolt rizs illik mellé.

12+1 POFONEGYSZERŰ TEPSIS HÚS HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>> 

9+1 SZAFTOS FOGÁS TARJÁBÓL - EGYET PRÓBÁLJ KI HÉTVÉGÉN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek