hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lecsós sertésszűz főtt petrezselymes burgonyával

120 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és megsütjük benne a felaprított hagymát. A paprikát, és a paradicsomot megmossuk és feldaraboljuk, és az üvegesre pirult hagymához adjuk. Ételízestővel, sóval és borssal ízesítjük. Ha levet engedett, lefedjük, amíg megpuhul.
  2. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy serpenyőt magas hőfokon elkezdünk hevíteni. A megmosott, lehártyázott szüzet felszeleteljük kb. két ujjnyi vastagra. Sóval, borssal fűszerezzük. A felhevült serpenyőbe dobjuk és kérget sütünk mindkét oldalára. Gyorsan kell sütni, így ha nem volt annyira meleg a serpenyő, könnyen kifő a hús szaftja és kiszárad.
  3. A lecsót lehúzzuk a tűzhelyről és beletesszük az elősütött húsokat. Ha nincs sütőbe tehető serpenyőnk, akkor tepsibe tesszük, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
  4. A burgonyát meghámozzuk, és 10-15 percre betesszük a mikróba. Késsel ellenőrizzük, megfőtt-e. Ha elkészült, felkarikázzuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, sóval és borssal fűszerezzük, valamit hozzáadjuk az aprított petrezselymet is.

    Ajánljuk még:

Megjegyzés

Ha van olyan serpenyőnk, amelyet sütőbe is lehet tenni, az a legjobb. - alexavagyok

Ezek is érdekelhetnek

Friss