hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves házi csipetkével

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gulyásleves elkészítéséhez a húst és a burgonyát egyforma kockára, a zöldségféléket karikára vágjuk. 
  2. A felmelegített zsiradékon megdinszteljük a megtisztított, apró darabokra vágott hagymát, a köményt, majd a húst. Fedő alatt, 15-20 percig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk, alacsony hőmérsékleten, gyenge forrás mellett főzzük.
  3. Amikor a marhahús félpuhára főtt, beletesszük a zöldségeket: a paprikát, a paradicsomot, a burgonyát és a répákat, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, fűszerezzük sóval, borssal és paprikakrémmel, majd felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, hogy jól ellepje, és készre főzzük.
  4. Közben a csipetkéhez a tojást a liszttel elkeverjük és fél órát állni hagyjuk. Amikor a leves elkészült, belecsipkedjük a kemény gyúrt tésztából a borsónyi darabokat a forrásban lévő levesbe. Amikor a csipetke a leves színére feljön, tálalhatjuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss