Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gulyásleves házi csipetkével

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst, a burgonyát egyforma kockára, a zöldségféléket karikára vágjuk. 
  2. A felmelegített zsiradékon megdinszteljük a megtisztított, apró darabokra vágott hagymát, a köményt, majd a húst. Fedő alatt, 15-20 percig pároljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, összekeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy kb. 2-3 ujjnyira ellepje. Sózzuk, borsozzuk, alacsony hőmérsékleten, gyenge forrás mellett főzzük.
  3. Amikor a marhahús félpuhára főtt, be zöldségeljük, azaz hozzáadjuk a burgonyát, a répát, fűszerezzük, felöntjük a szükséges mennyiségű vízzel, hogy jól ellepje, és készre főzzük.
  4. Közben a csipetkéhez a tojást a liszttel elkeverjük és fél órát állni hagyjuk. Amikor a leves elkészült, belecsipkedjük a kemény gyúrt tésztából a borsónyi darabokat a forrásban lévő levesbe. Amikor a leves színére feljön, tálalhatjuk.

    EGYSZERRE LEVES ÉS EGYTÁLÉTEL - ISTENI GULYÁSLEVES RECEPTEK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss