hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Levendulás creme brulée

MME MME
3/5
80 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Egy tepsi alját 2 cm magasan vízzel megtöltünk.
  2. A tejet és a tejszínt a levendulavirággal felforraljuk, majd hozzákeverjük a cukrot, és 10 percig pihentetjük.
  3. A tojássárgáját és az egész tojásokat folyamatos, nem durva, de erőteljes keverés mellett hozzáadjuk a levendulás keverékhez, majd leszűrjük, és pár percig ismét pihentetjük.
  4. Kis porcelán pohárkákba töltjük, 2-3 cm vastagon (kb. 1dl adagonként). Beletesszük a vizes tepsibe, amit sütőbe tolunk, és 50 perc alatt szilárdra gőzöljük.
  5. A sütőt elzárjuk, de még 10 percig bent hagyjuk a créme brulée-ket.
  6. A tepsiből kivéve hűvös helyen kissé lehűtjük, majd betesszük a hűtőbe. Amikor teljesen kihűlt, barnacukorral meghintjük, és flambír pisztollyal karamellizáljuk (vagy külön készítjük a karamellt, és ráöntjük kanállal).
  7. Máris fogyaszthatjuk. Felül ropogós karamell, alul puha krém, ez a créme brulée.


Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viki. 1 adag: 219 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek