Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kapucsínós creme brulée Ide süss! Ágitól

MME MME
55 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejszínt két tk őrölt kávéval felemelegítjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  3. A tojások sárgáját a cukorral és a barna cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília kikapart magjait és jól összekeverjük, majd óvatosan ráöntjük a forró tejszínt. Végül leszűrjük a masszát.
  4. A szuflé formákat tepsibe tesszük és beleöntjük a creme brulée masszáját. A tepsit forró vízzel felöntjük (félig lepje el a szuflé formákat).
  5. A tepsit a forró sütőben toljuk, és 15-20 percig sütjük/pároljuk a creme bruléet.
  6. A kihűlt a krémek tetejét megszórjuk kristálycukorral és zsebsárkánnyal, vagy a sütőben grill funkcióval megkaramellizáljuk a cukrot a tetején.

Nézd meg videón, hogyan készül a kapucsínós creme brulee

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss