Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! A vaníliás krémtúrók többségéből épp a vaníliaíz hiányzik

A krémtúró, akárhogy nézzük, egy igazi belépődesszert sokak életében. Kis kiszerelésben találjuk őket a boltok polcain, valahol 100 gramm körül, ami pontosan arra jó, hogy egy pillantás alatt befaljuk az egészet.

Heti tesztünket a vaníliás ízesítéssel dolgozó krémtúrókra hegyeztük ki, melyek közül begyűjtöttünk 7 különböző darabot. Ezek mindegyikét azonos ideig pihentettük a hűtőben, hogy minden feltétel egységes legyen tesztelésük során. Állag és ízvilág volt a döntőszempont értékelésük során.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Kisteleki

Állagra meglepően híg, kicsit folydogál a dobozban a krémtúró. Színre egészen sápadt, majdnem falfehérnek nevezhető, de pár aprócska fekete pontot fel lehet benne fedezni, ami reméljük, a vanília miatt van, és nem bors. Illatra enyhe túrós-vaníliás aroma árad belőle, nem rossz. Kanállal randiztatva meglepően rugalmas állagot villant, ami elsőre olyan, mint a macisajt. Ízre erősen édes, ami a vanília ízét egészen háttérbe szorítja.

Adatok: 90 gramm, túró 40%, 109 Ft

2 AZ 1-BEN: TESZTELTÜK A CSOKIS ÉS A GYÜMÖLCSÖS TEJBERIZSEKET IS >>>> 
Auchan

Masszív fehér massza, ami meg sem moccan, ha rángatjuk fel-alá, stabil, mint a kerítésvas. Illatában tökéletesen érezni a túrót, de vaníliát például egyetlen centit sem, ami kicsit azért fájó ilyen ízesítés esetében. Kóstolva is marad a sűrű állag, de sajnos a vaníliamentes élmény is. A túró megvan, aztán a többi sehol. Állaga érdekes, nehéz megfogalmazni mire hasonlít, de a végére kezd igen furcsa lenni. Édességnek sincsen nyoma, szóval nem éppen egy klasszikus desszert.

Adatok: 90 gramm, tehéntúró 39%, 109 Ft 

Nika

Gyerekeknek szánták, amit felirattal is megerősítettek és egy seregnyi mesefigurával is a csomagoláson. Színre és állagra ez is gravitációálló és falfehér egyszerre. Illata alapján ez is csak túró, ami másodjára már kezd félelmet ébreszteni bennünk. Kóstolva az állaga valami szenzációsan krémes és kellemes - és itt ki is merült minden pozitívuma. Íze egyszerűen rossz, semmi vanília beütés, ami azért fáj duplán, mert ez, elvileg szegény gyerekeken is csattanhat már. Van egy kis műíze a krémtúrónak, ennek nem örülünk.

Adatok: 80 gramm, túró 50%, 129 Ft

TESZT! TÍZBŐL CSAK EGY VANÍLIÁS PUDINGNÁL ÚSZTUK MEG A KELLEMETLEN UTÓÍZT >>> 
Milli

1-2 éve reklámjukkal a fél országot idegállapotba tették annyi biztos. Kibontás után, a dobozban egy félig sűrű masszát találunk, ami nagyon lassan, de képes mozogni, ha úgy döntjük dobozát. Illatában erős túró- és gyenge vaníliaillat vegyül, de legalább érzünk valamit. Ízre végre találunk benne vaníliát, ami szép sokáig kalandozik szánban. A túró íze egészen eltűnik, az édes vanília dominál benne. Krémes állaga, kellően laza.

Adatok: 90 gramm, sovány túró 68%, 149 Ft

Danone

Színre első pillantásra picit sárgásabb árnyalattal bír, mint egy makulátlan orvosirendelő fala. Illatában kizárólag túró üti fel a fejét, a vaníliás aromát hiába kutatjuk, nem találjuk. Könnyedén reagál némi mozgással az erőbehatásoknak, ez nem olyan masszív. Kóstolva kapunk egy nagyon könnyed és krémes állagot. Ízre már nem olyan rózsás a helyzet, mert ez sem éppen olyan, hú, de nagyon vaníliás, sőt: egészen távol áll tőle. Édessége csekély, ami nem baj, de az ízesítése el van baltázva.

Adatok: 130 gramm, sovány túró 50%, 149 Ft

TESZT: KÉT SAJÁT MÁRKÁS VANÍLIÁS JÉGKRÉM IS LENYOMTA A CARTE D'ORT! >>>> 
DanioXXL

Adatlapjának böngészése közben beigazolódik félelmünk, hogy ez bizony a sima Danone felturbózva nagyobb mennyiségre, de receptúrájában tökéletesen ugyanaz a kettő. Gyorsan ráteszteltünk vakon is, de bizony ezek egypetéjű ikrek, azaz ez sem egy világ megrengetően jó eresztés sajnos.

Adatok: 220 gramm, sovány túró 50%, 229 Ft

Sissy

Csomagolása és dobozának formája alapján erős rokoni szálak fűzhetik az Auchan krémtúrójához, de adataikat összehasonlítva szerencsére nem egyeznek. Kibontás után egy sápadt-fehér és sűrű masszát látunk, amiből egyedül a túró aromája érzősik. Kóstolva bebizonyosodik a masszív állag. Ízre, a túró mellett, egy csipet vaníliát egy pillanatig érzünk, de falnak ettől sem mentünk eszeveszett örömünkben. Állagra itt is megvan az a rejtélyes jelenség.

Adatok: 90 gramm, tehéntúró 39%, 99 Ft

+1 Milli rizses

A mezőny feketebáránya, ami azért van, mert ebbe csempésztek némi rizst is a gyárban. Ennek okán kevesebb túró alkotja. Ránézésre sárgásabb, foltosabb és rizsesebb, mint a többi. Illata alapján kis kiszúrható az extra hozzávaló. Állagra sűrű és masszás, de ami érdekesebb, hogy ebben a vanília íze közel nem hat természetesnek. Cserébe ezek mellé intenzív édességgel is bír, amitől aztán nagyon nehéz is lesz az összhatás.

Adatok: 90 gramm, sovány túró 34%, rizs 7,9%, 149 Ft

Ítélet

Az első és legfontosabb, hogy azt, amit gyerekeknek szánnak, azzal lehet a legnagyobbat büntetni. A Nika íze minden csak nem természetes és kellemes. Távol van az élvezhető kategóriától az biztos. A Sissy egy centivel verte az Auchan teremékét, de az igazat megvallva a legjobb, ha kerüljük mindkettőt.

A két Danone termék tökéletesen ugyanolyan, ami nem jelenti egyúttal, hogy kifejezetten ajánlanánk. Van egy vaníliás huzat benne, de nem túl tiszta és természetes. Előnyük, hogy nincsen brutálisan megédesítve viszont.

A heti ajánlott kategóriát a Milli viszi toronymagasan. Az ő krémtúrójuk a legharmonikusabb mind közül, amiben találunk vaníliás ízvilágot is a túró mellett. Picit tán túlságosan édes, de legalább finom. A Kisteleki azért került a második helyre, mert túlságosan édes és elnyomja a vanília aromáját már. Feltételesen ajánlott, főleg, ha rajongunk a cukros desszertekért.

Milli

Kisteleki

DanioXXL

Danone

Sissy

Auchan

Nika

+1 Milli rizs

MÉG TÖBB MIT ETTEM MA TESZT A MINDMEGETTÉN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss