Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habkönnyű túrógombóc

90 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A túrógombóchoz:
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 3 dkg vaj
  • 1 csipet só
  • 5 dkg búzadara
  • A forgatáshoz:
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl tejföl
  • porcukor
  • fahéj

Elkészítés

  1. A túrót villával finomra törjük a vajjal, a sóval és a tojások sárgájával együtt. A fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a túróhoz forgatjuk a búzadarával, és körülbelül 1 órán át hűtőben pihentetjük.
  2. Ezután sós vizet forralunk, és nedves kézzel tojás nagyságú gombócokat formázunk a masszából, majd a lobogó vízbe dobáljuk mindet. Fedő alatt, mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt puhára főzzük, végül leszűrjük.
  3. Egy kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát, a tejfölt porcukorral ízesítjük. A gombócokat a zsemlemorzsába forgatjuk, és édes tejföllel és ízlés szerint fahéjjal megszórva kínáljuk.

    Még több mennyei túrógombóc >>>

    EZEKNEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI! 13 ISTENI GOMBÓC RECEPT >>> 

HAMIS TÚRÓGOMBÓC (KÖLESGOMBÓC) >>> 

Megjegyzés

Először a felvert tojásfehérje 1/3-át keverjük a túróhoz, így egy kicsit fellazul a massza, majd a maradék tojáshabot óvatosan tudjuk beleforgatni.

Mivel a gombóc egyáltalán nem édes, ki lehet próbálni sós feltéttel, például tejföllel, baconnel, esetleg pirított hagymával is.

Többszörös mennyiségű vizet forraljunk, hogy legyen a gombócoknak elegendő helyük megduzzadni.

A gombóc frissen a legfinomabb, ne várjunk vele sokáig, mert megkeményedik.

A végeredmény egy habkönnyű csoda. Nem túlzás! - katakonyhaja

Ezek is érdekelhetnek

Friss