Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A szilvás gombóc sokak nagy kedvence, ki ne ette volna degeszre magát belőle a nagyinál? Egy tartalmas leves után szerintünk a legjobb második fogás ebédre!
Orbán Katalin
Fanny magazin
Egyre több helyen látni, hogy gombóc helyett dkg-ban mérik a fagylaltot. Utánajártunk, mi ennek a háttere, miért jó ez az fagyizónak, cukrászdának, és miért a vevőnek?
Wagensommer Alexandra
Videó
Csak húst vagy zöldséget szoktál grillezni? Öreg hiba! Nem is gondolnád, hogy a töltött gombócok is csodafinomra sülnek a grillben, videón mutatjuk a pofonegyszerű receptet!
Pataki Nóra
Gulyásleves, bableves, raguleves - mind olyan laktató, hogy felér egy egytálétellel. Ezek a levesek eltelítenek és utána már nem esik jól az embernek még egy főételt is elfogyasztania. Egy desszertet viszont annál inkább, akár palacsintát, máglyarakást, vargabéleset, vagy egy gombócot.
Ha már unod a klasszikus, hétről hétre visszatérő leveseket, akkor változtass a recepten! Számtalan levesbetét létezik, melyek variálásával szinte teljesen új előételeket kaphatsz. Szóval, ha nem szeretnél új kajákat alkotni, és csak egy kicsit variálnál az ízeken, akkor ne a levest, hanem a levesbetét cseréld le. Következő válogatásunkban erre hozunk néhány szuper példát:
Lilalicsi
Túrógombóc, szilvás gombóc, Nutellás gombóc... bármi jöhet, csak gombóc legyen? Akkor a következő válogatásunkban biztosan találsz kedvedre való receptet! Összegyűjtöttük ugyanis a legjobb gombócrecepteket, amelyben a nagyi klasszikus, házias gombócaitól kezdve az izgalmas, extrább gombócokig mindent megtalálsz! Nálatok melyik a kedvenc?
Orbán - Marosi
Túrós ételek közül az egyik legegyszerűbb a túrógombóc. Egyszerű édesség, amit talán minden gyerek robbanásig képes magába tölteni. Kipróbáltuk, mennyire ehetők a fagyasztott változatok.
Dr. Tóth Nikoletta
Ennyi már gombócból is sok! Na de a gombócból mennyi a sok? A klasszikus szilvás és túrógombóc mellett válogatásunkban igazi különlegességeket is találsz.
Ha te is gombócimádó vagy, akkor ezt a menüsort neked találták ki! A húsgombóclevest egy házi buciba zárt paradicsomos húsgombóc, majd egy könnyű túrógombóc követi. Ha felcsigáztunk, máris mutatjuk a recepteket!
Ékes Andrea
A húsgombóc mindenki kedvence, és bár ahány ház, annyi recept, minden változatában szeretjük: paradicsomosan, sajtosan, olaszosan vagy hagyományosan és magyarosan. Íme a legjobbak.
Török Zsuzsa
Ha nem lested el a fortélyokat a nagyitól, akkor most a hozzávalók és a munkafázisok szerint haladva mindet megtanulhatod. Vigyázz, kész, rajt – és kiugrik a gombóc a fazékból!
A leggyakoribb elnevezése a kajszibarack, de hívják sárgabaracknak, tengeribaracknak és majombaracknak is. Ez a sokoldalúan felhasználható gyümölcs amellett, hogy finom, nagyon egészséges is. Gazdag kalciumban, káliumban, ez utóbbi miatt vízhajtó hatású, így méregtelenítésre is használhatjuk. Sok benne a foszfor és a nátrium. Hajunk és bőrünk is megszépül, ha sok kajszit eszünk, hiszen sok benne a kén is. Facsarhatunk belőle gyümölcslevet, lekvár, dzsem, befőtt is kiváló sárgabarackból. Készülhet belőle leves, de húsos ételeket is jól kiegészít. Báránysülthöz vagy libamájhoz adjunk egy finom sárgabarackmártást, de a legjobb helye mégis a desszertekben van. Tehetjük pohárkrémbe, cobblerbe, piskótába, pitébe, gombócba, tortába, szinte bármilyen finomságba. Íme 12 szuper sárgabarackos süti.
Íme 7 vonzó fesztiválhelyszín zenei, kulturális és kulináris élvezetek ígéretével a hétvégére.
Kard Sándorné
Most még több érdekességet tudhatsz meg hétköznapi alapanyagokról és különleges hozzávalókról. Sőt abban is segítünk, hogy minél változatosabban készíthesd el őket. Terítéken a megunhatatlan burgonya.