Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres uborkasaláta

MME MME
20 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. A gyömbéres uborkasalátához első lépésként a megmosott és leszárított petrezselyemzöldet és mentát apróra vágjuk.
  2. Ezután összevágjuk a megtisztított hagymát, a gyömbért meghámozzuk, azt is felvágjuk apró darabokra.
  3. A felaprított fűszereket és a hagymát egy nagy tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborecettel, megszórjuk a fűszerkeverékkel, barna cukorral és sóval.
  4. A kígyóuborkát megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Az uborka magját kikaparjuk, a húsát 3-4 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk.
  5. Az uborkát a tálba tesszük, ráreszeljük a lime héját és összeforgatjuk a fűszerekkel, hagymával, gyömbérrel. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
  6. A gyömbéres uborkasaláta kiváló köret grillhúsokhoz, például grillezett csirkemellhez.


Ezek is érdekelhetnek

Friss