A gyömbéres uborkasalátához első lépésként a megmosott és leszárított petrezselyemzöldet és mentát apróra vágjuk.
Ezután összevágjuk a megtisztított hagymát, a gyömbért meghámozzuk, azt is felvágjuk apró darabokra.
A felaprított fűszereket és a hagymát egy nagy tálba tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal és fehérborecettel, megszórjuk a fűszerkeverékkel, barna cukorral és sóval.
A kígyóuborkát megmossuk, majd hosszában kettévágjuk. Az uborka magját kikaparjuk, a húsát 3-4 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk.
Az uborkát a tálba tesszük, ráreszeljük a lime héját és összeforgatjuk a fűszerekkel, hagymával, gyömbérrel. Fogyasztásig hűtőbe tesszük.
A gyömbéres uborkasaláta kiváló köret grillhúsokhoz, például grillezett csirkemellhez.