Mindmegette.hu
Recept
Sándor Andrea
Cikk
MME
Nem véletlenül szeretjük az uborkát: saláták tökéletes alapanyaga, önmagában vagy valamilyen mártogatóssal finom nassolni való, ráadásul az uborkás limonádénál nincs frissítőbb ital a nyári forróságban. A tárolása azonban nem könnyű, akár egy-két nap alatt megpuhulhat, pépessé válhat. Eláruljuk, hol és hogyan kell tárolni az uborkát, hogy sokáig friss és ropogós maradjon.
Hossó Anita
Ma bizony már retrónak számít, ám régen nem telhetett el úgy szilveszter, hogy a pezsgő és a hidegtál mellett ne sorakoztak volna ezek a pofás pirosarannyal, párizsival, tojással, uborkakarikával és sajttal megpakolt margarinos kenyérszeletek. Az elmúlt években szerencsére egyre inkább reneszánszát éli ez a finomság az év utolsó napján, szóval nem árt picit feleleveníteni, hogyan is készül az igazi!
Az uborkaszezon kellős közepébe gázolva már nagyüzemben készítik a háziasszonyok a jobbnál jobb savanyúságokat, aminek ugye egyik elhagyhatatlan velejárója a dunsztolás. Nos, ezt a munkafázist hivatott megkönnyíteni a következő neten terjedő furcsa, ám de annál hasznosabb praktika. Ti kipróbáltátok már?
Fura, kesernyés íze van a zöldségnek, mikor beleharapsz? Akkor jobb, ha inkább meg sem eszed, mert könnyen rosszul lehetsz tőle.
Kulcsár Tímea Ágnes
Mindegy, hogy a betonrengeteg közepén vagy, vagy éppen egy strandon sütkérezel, ha nem iszol eleget, bizony könnyen hőgutát kaphatsz a nagy nyári melegben. Ez az 5 étel segít neked abban, hogy ezt elkerülhesd!
PATAKY KRISZTINA
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!
Akár a betonrengetegben az ötödik emeleten is lehet konyhakerted, ha van hozzá erkélyed, és persze némi vállalkozó kedved a megvalósításhoz.
DÖMÖTÖR VIOLA
Finomak, vitamindúsak és változatossá teszik az étrendet. Talán te is naponta fogyasztod őket, miközben nem is tudod, hogy a tányérodra kerülő zöldségek egyes betegségek megelőzésében is segíthetnek.
Videó
Az uborka az egyik legkedveltebb zöldség. Nyáron, amikor uborkaszezon van nem győzzük készíteni a kovászos uborkát, vagy télire savanyúságként eltenni. Íme öt érdekesség erről a lédús, ásványi anyagokban gazdag, kalóriaszegény zöldségről.
Nincsen hétvégi ebéd rántott hús nélkül és rántott hús nincsen savanyúság nélkül. A krumpli és a rántott hús mellé gyakran kerül az asztalra csalamádé, ecetes cékla, vagy uborkasaláta. Mint mindenből, ezekből is sokkal finomabb a házi.
Virág Katalin
Stern Ágnes
Nyáron kiemelten fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. És mindenképpen az a legcélravezetőbb, ha ez a folyadék víz. A vizet viszont sokan unalmasnak tartják, ezért hoztunk néhány ötletet, amivel könnyedén fel lehet dobni.
A nyár a kovászos uborka szezonja is. Jól behűtve kitűnő előétel, továbbá eszményi savanyúság hekk, grillhúsok, bográcsban főtt pörkölt vagy rántott hús mellé. Ám amilyen egyszerűnek tűnik, annyi buktatója is lehet az elkészítésének.
Hogy miért együnk zöld ételeket? Mert egészségesek és finomak. Vizsgáljunk meg közülük ötöt egy kicsit közelebbről!
A helytelen táplálkozás miatt a testben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig víz halmozódhat fel. Eláruljuk, hogyan szabadulhatsz meg tőlük!
Chrenkó Viki
Összeállításunkban megmutatjuk, milyen zöldségeket és gyümölcsöket érdemes az arcunkra pakolni, hogy bőrünk ragyogóvá váljon.