Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stájer babsaláta

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg nagyszemű szárazbab (vagy konzerv)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 babérlevél
  • 40 dkg sós vízben héjában főtt, darabolt burgonya
  • 2-3 fej lilahagyma
  • 5-10 dkg töltött olajbogyó
  • 2 szál újhagyma
  • üveges gyöngyhagyma
  • Az öntethez:
  • tökmagolaj vagy extra szűz olívaolaj
  • szárított saláta fűszerkeverék
  • 2,5 dl húsleves (bio kockából)
  • balzsamecet
  • fehérbor ecet
  • mustár
  • bors
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: A babot előzetes áztatás után babérleveles, szódabikarbónás, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, hűtjük.

A hagymát salátástálba szeleteljük, sóval összeforgatjuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk.

Az öntethez valókat összekeverjük, összeforgatjuk a salátával, néhány órát érleljük tálalás előtt, közben néha átkevergetjük, ha szükséges, utána ízesítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss