Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyömbéres csirkecombok

MME MME
2 4.5/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 80 dkg alsó csirkecomb
  • 1 dl olaj
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál csirke-fűszerkeverék
  • 40 dkg nektarin (lehet sárgabarack is)
  • 4 szál újhagyma
  • A körethez:
  • 2 tasak gyorsrizs (vagy kevert vadrizs)

Elkészítés

Előkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk. Az olaj felét összekeverjük a gyömbérrel, a mézzel, őrölt borssal ízesítjük, és a húsokra kenjük. Letakarva hűtőbe tesszük 1 napra.

Elkészítés: Sütés előtt a húst beszórjuk a fűszerkeverékkel. A maradék olajat egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük, és a csirkecombokat nagyon lassan, ha kell, felénél letakarva, megsütjük. A barackokat megmossuk, felezzük és eltávolítjuk a magokat. Az újhagymát megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. Amikor a hús megsült, rászórjuk a hagymát, pár percen át pároljuk, majd a barackot is hozzáadjuk. Pici vizet öntünk alá, és 2-3 perc múlva tálaljuk. Köretnek rizst, vagy kevert vadrizst adhatunk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag köret nélkül: 541 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss