hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egészben sült alma

45 perc
rafinált
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, egyenesre vágjuk az aljukat, hogy megálljanak, majd csumázóval kiszedjük a belsejüket.
  2. A barna cukrot a fahéjjal egy tálban elkeverjük és beleforgatjuk az almákat.
  3. A hűtött, előre nyújtott leveles tésztát (25 dkg) kiterítjük az asztalra és pizza szeletelővel 1 db 3 cm és 8 db 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
  4. Az 1,5 cm széles tészta csíkokkal alulról felfelé haladva, körbe tekergetjük az almákat, a tetejükön kevés rést hagyunk.
  5. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. A megmaradt fahéjas cukrot belekanalazzuk az almák belsejébe.
  6. A 3 cm széles csíkból levél formákat vágunk ki, amelyeknek a széleit villa hegyével megnyomkodunk, erezetet mintázunk beléjük. A leveleket az alma tetejére helyezzük.
  7. Ezután a tésztákat simára kevert tojássárgájával körbekenjük.
  8. A bebugyolált almákat forró sütőbe helyezzük és közepes hőmérsékleten szép barnára sütjük. 

Megjegyzés

Mutatós és nagyon finom. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss