Az almát megmossuk, majd a durva fokozaton, héjastól lereszeljük.
Néhány csepp citromlevet facsarunk hozzá.
A zabpelyhet, a sütőport, az olajat, az útifűmaghéjat hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk. Ízesítjük a citrom lereszelt héjával, a vaníliával, az őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, a cukorral vagy édesítőszerrel . (A tészta puhaságát zabpehely vagy tönkölybúzadara hozzáadásával szabályozhatjuk.)
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, picit megolajazzuk, majd diónyi golyókat formázunk belőle úgy, hogy a közepükbe egy-egy kardamomot teszünk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára sül.
Ismét egy hihetetlen egyszerű,gyorsan elkészíthető desszertet hozok,melyet cukorbetegek is elkészíthetnek. Sőt még tojás sincsen benne. Könnyű, de tápláló és egészséges sütemény:-). Akik kedvelik, használják hozzá bátran a fahéjat, szegfűszeget, vagy mézeskalács fűszer-keveréket. Ha van otthon dió érdemes a közepébe egy kis darabos diót tenni,de már mogyoróval is készítettem di - BiroSari