Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes-almás muffin

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A zabpelyhes-almás muffin elkészítéséhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat összekeverjük a sóval, cukorral, kókuszolajjal, tejjel, sütőpor és zabpehelyliszttel, illetve a lereszelt almával, valamint a vaníliával. (Figyeljünk rá, hogy a reszelt almából a felhasználás előtt kinyomkodjuk a levét!)
  3. A fehérjehabot finoman a tésztába forgatjuk, majd muffinpapírral bélelt muffinsütőbe töltjük.
  4. Előmelegített sütőben 170 fokon, légkeveréses programon 20-25 percig sütjük.
  5. A fehércsokis mascarpone krémhez a fehércsokoládét megolvasztjuk. A mascarponét összekeverjük a porcukorral és a vaníliával. Az olvasztott csokit is a mascarponéba keverjük.
  6. Habzsákba töltjük a krémet és az elkészült muffinok tetejére nyomjuk. A muffinokat szárított almaszirommal díszíthetjük.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a zabpelyhes almás muffin:

Ezek is érdekelhetnek