Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zabpelyhes-almás muffin

MME MME
45 perc
egyszerű
12 adag

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat összekeverjük a sóval, cukorral, kókuszolajjal, tejjel, sütőpor és zabpehelyliszt keverékkel, reszelt almával, valamint a vaníliával. (Figyeljünk rá, hogy a reszelt almából kinyomkodjuk a levét.) A fehérjehabot finoman a tésztába forgatjuk, majd muffin formákba töltjük.
  2. Előmelegített sütőben 170 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 percig sütjük. A fehércsokis mascarpone krémhez a fehércsokoládét megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a vaníliás-porcukros mascarpone krémhez. Habzsákból a muffinok tetejére nyomjuk. A muffinokat szárított almaszirommal díszíthetjük.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

GYORS ZABPELYHES DÁN ZSEMLE>>> 

TÚRÓS-ZABPELYHES SAJTOS TALLÉR>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss