Ha grillpartira készülünk, nem árt olyan salátákat csinálnunk, amik bírják a gyűrődést, azaz azt, hogy órákig vannak az asztalon, hűtés nélkül. Ehhez a legjobb kicsit „stabilabb” zöldségeket választani, amik nem esnek össze három perccel azután, hogy összekevertük őket az öntettel.
A káposzta alapú coleslaw saláta ezért és sok minden másért is, természetesen, méltán a grillpartik kedvence, ami nem csak köretnek kiváló, de a hamburgerzsemlébe is beletöltheted.
Ezt a változatot az alma édesen-savanykás íze teszi még izgalmasabbá és komplexebbé. Ha a salátát nyári melegben, kerti partira csinálod, ne használj házi készítésű majonézt, hiszen a nyers tojásban könnyen elszaporodnak a kórokozók, így, bár nem annyira finom, de ebben az esetben sokkal biztonságosabb a bolti változat.
Egy nagy tál coleslaw salátához:
Hozzávalók:
- 1,5 dl majonéz
- 1 tk magos mustár
- 1 ek citromlé
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
- fél fej fehér káposzta
- 4 szál sárgarépa
- 1 nagy lilahagyma vagy póréhagyma
- 1 nagy alma
Elkészítés:
- A majonézhez hozzákeverjük a mustárt, az olívaolajat és citromlevet. Szükség esetén sózzuk-borsozzuk.
- A zöldségeket minél vékonyabb csíkokra vágjuk.
- Az öntetet a zöldségekhez keverjük és hagyjuk érni kb. 30 percig, majd ezután tálalhatjuk. Ez a saláta hűtőszekrényben simán eltartható másnapig!
Borítókép: Shutterstock