hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas almatorta

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 nagyobb tojás
  • pici tej
  • 70 dkg alma
  • 1 bő teáskanál fahéj
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 maréknyi kandírozott narancshéj (elhagyható)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • Valamint:
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 evőkanál rum
  • 5 dkg durvára vágott dió

Elkészítés

Elkészítés: Kivajazunk, liszttel meghintünk vagy sütőpapírral bélelünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát.

Az almákat meghámozzuk, előbb négyfelé vágjuk, majd a magházát is kivágjuk, vékonyan felszeleteljük. Citromlével meglocsoljuk, meghintjük a fahéjjal, összekeverjük.

A tojásokat szétválasztjuk, a vajat habosra keverjük a cukrokkal, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, a citrom- és narancshéjat, és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet (ha nehezen keveredik, pici tejjel lazítsuk). A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, és finom mozdulatokkal belekeverjük a masszába.

Formába simítjuk, kirakjuk a forma vonalát követve az almaszeletekkel egymást szorosan fedve. A belső sort ellenkező irányban rakhatjuk, így tetszetősebb.

Meghintjük a dióval, és a rummal elkevert lekvárral bevonjuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben sütjük kb. 45-50 percig. (tűpróba)

Tálalásnál porcukorral megszitálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss