Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diétás céklás-kakaós brownie glutén-, tej- és cukormentesen

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklát megpucoljuk és aprú lyukú reszelőn lereszeljük. A rizslisztet, a zabpehelylisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát egy tálba tesszük és jól összekeverjük. Hozzáöntjük a céklát, a joghurtot a nyírfacukrot, a kókuszolajat és a tojást, alaposan összedolgozzuk.
  2. Az így kapott masszát kerek szilikonos sütőformába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percen át tűpróbáig sütjük. Tálalás előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Nyírfacukorporral éseperrel kínáljuk. 

Megjegyzés

Ez a brownie nemcsak egészséges, hanem egy szuper desszert az édes íz utáni vágy csillapítására.
Tipp: érdemes gumikesztyűben megfogni a meghámozott céklát, ha nem akarunk rózsaszínű kezeket magunknak. ;) - hogyanfogyjak.com

Ezek is érdekelhetnek

Friss