Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egy varázslatos vidék, a teák és a fűszerek szerelmeseinek

default user icon
MME
Innen származnak a különleges fűszerek, amiket a teákhoz, gyümölcsös főzetekhez felhasználnak!

Sokszor láttunk már fotókat napsütésben úszó, csodálatos teaültetvényékről, de honnan származnak azok a különleges fűszerek, gyümölcsök melyek bekerülnek a főzetekbe és télen felmelegítik, nyáron pedig hűsítik a szervezetünket? A Dilmha Herbal Infusion termékei bővelkednek különleges és igazán rendhagyó hozzávalókban, melyek Srí Lanka varázslatos tájairól származnak. Így például a gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású fahéj is.

Srí Lankán számos fűszer és gyógynövény kert is található. Melyek, bizonyos keretek között a turisták számára is látogathatóak. A környéket a bors, a szerecsendió, a kardomon és a fahéj illat lengi be. A tengerpart menti sík ültetvények között találunk rizsföldet, kókuszfaligetet és ananászültetvényeket is. Míg a sziget hegyvidéki területein a fűszereké, és a teaültetvényeké a főszerep. Érdekesség, hogy Srí Lankén még kézzel, és nem gépekkel szüretelik a teacseréjéket. Hogy ez miért fontos? Mert gépi szüretelés esetén a tea minősége jelentősen csökken.

A környékbeli éttermekben megkóstolhatunk számos fogást, melyek az országban termő fűszerekből készülnek. A Dilmah márkának pedig a tea lounge bárokon kívül, néhány csodálatos, kisebb luxus szállása is van Srí Lankán, melyeket a hegyi területeken, egykori brit házakból alakítottak ki. De nem kell Sri Lankáig menni, hogy megízleljük ezeket a különleges növényeket. Ma már számtalan fantáziadús párosításban elérhetőek, melyekből ízletes főzeteket készíthetünk.

A TEA ÚTJA EURÓPÁBAN NAPJAINKIG 

MENNYI KOFFEINT TARTALMAZ A NYUGTATÓ ZÖLD TEA ÉS AZ ÉLÉNKÍTŐ A FEKETE? 

Ezek is érdekelhetnek

Friss