Elkészítés: Egy nagy lábosban sós vizet teszek fel, közben kb. 5 cm hosszú és 3 mm vastag csíkokra vágom a répát és a cukkinit. A hagymát apró kockákra vágom, és egy kis olívaolajon egy mély teflon serpenyőben elkezdem pirítani. Amikor üveges, hozzáadom a répát, megvárom, míg kicsit megpirul, végül a cukkinit is hozzáadom. Ekkor felforrt a víz, beledobom a tésztát. Visszatérek a zöldségekhez, melyekhez kb. 1-1 evőkanállal teszek a zöldfűszerekből, hozzáadom a paradicsomszószt, az egészet sózom, borsozom, és néhány csepp citromlevet adok hozzá.
A megfőtt tésztát össze is lehet keverni a mártással, ha ezt nem akarjuk, akkor a főzővízbe néhány csepp olajat érdemes cseppenteni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre