Amíg lefő a kávé, össze is tudod dobni ezt a sütit: utolsó pillanatos finom falatok karácsonyra

Hiányzik még egy tálca aprósütemény a karácsonyi menüből? Vagy már nem lesz időd összeállítani a bejglit, esetleg lőttek a zserbóterveknek? Ne ess pánikba! Mutatunk egy mutatós, villámgyorsan elkészíthető aprósüteményt. Itt a kávészem keksz receptje!

A karácsonyi, ünnepi asztalról nem hiányozhatnak a laktató desszertek, mint amilyen a zserbó, a bejgli, a mézes krémes vagy a flódni, de ott van a helye a tálcán az olyan apróságoknak is mint a linzer, a mézeskalács és a hókifli. Ha esetleg kellene még valami sütemény, vagy újítanál idén, akkor hoztunk neked egy olyan receptet, ami nemcsak finom, de villámgyorsan is elkészíthető!

Így készül a kávészem keksz, amit az utolsó pillanatokban is összedobhatsz!

Hozzávalók 18 darabhoz:

  • 1 ek. instant kávé
  • 2 ek. tej
  • 12 dkg liszt
  • 2 ek. kakaópor
  • 3 ek. étkezési keményítő
  • 10 dkg puha vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 7 ek. porcukor

Elkészítés:

  1. Megmelegítjük a két evőkanál tejet, feloldjuk benne az instant kávét. Amíg hűl, elkészítjük a tészta alapját. Egy keverőtálban elektromos habverővel kihabosítjuk a vajat a porcukorral. Hozzádolgozzuk a tojássárgáját, majd eloszlatjuk benne a kávét. A száraz hozzávalókat (liszt, kakaó, keményítő) egy másik tálban összekeverjük, majd összedolgozzuk a vajas-kávés alappal.
  2. Rudat gyúrunk a tésztából, amelyet 2-3 cm-es darabokra vágunk. Ovális kekszeket formázunk belőlük. Egy kés tompa oldalával vagy fogpiszkálóval középen benyomjuk a kekszeket. Sütőpapírt terítünk egy tepsire, és rárakjuk a nyers kekszeket. Legalább egy órán át hideg helyen pihentetjük.
  3. 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk pihenni pár percig, majd átrakjuk egy sütőrácsra, hogy ott hűljenek ki teljesen.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss