Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes spenótfőzelék sajtgolyóval

45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejszínes spenótfőzelék elkészítéséhez a spenótot leszárazzuk, a leveleket váltott vízben megmossuk, majd puhára főzzük őket lobogó, sós vízben. Azután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, lecsepegetjük, kinyomkodjuk belőlük a felesleges nedvességet, és félrerakjuk.
  2. Az olajat felforrósítjuk, és üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, felkockázott hagymát. Megforgatjuk rajta a spenótleveleket, majd egy kevés sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Ezután felöntjük a tejjel, továbbá a tejszínnel, és az egészet összeforraljuk. Végül egy kevés hideg vízzel simára kevert étkezési keményítővel besűrítjük a főzeléket.
  3. sajtgolyókhoz a kétféle, lereszelt sajtot kikeverjük a tojásokkal. Apránként beledolgozunk annyi lisztet, hogy formázható állagú masszát kapjunk. Nedves kézzel 10-12 db golyót formázunk belőle, és bő, forró olajban kisütjük őket. Ezzel tálaljuk a spenótfőzeléket.

A főzeléket fagyasztott spenótpüréből is elkészítheted: engedd fel a parajpürét, majd alaposan nyomkodd ki, és egyből add az üvegesre párolt hagymához.

Ezek is érdekelhetnek

Friss