Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos harcsaraguleves

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Finomra vágjuk a vöröshagymát, a zsíron átlátszóra dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a meghámozott, felaprított sárgarépát és petrezselyemgyökeret, a tárkonyt meg az áttört fokhagymát, és két-három percig sütjük együtt.
  3. Felöntjük a halalaplével és fél liter vízzel, beletesszük a felaprított gombát, a zöldborsót, elkezdjük főzni.
  4. Ha már majdnem puhára főttek a zöldségek, akkor tesszük hozzá a felkockázott harcsát. Tíz percig főzzük együtt.
  5. Végül hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk. Szükség szerint sózzuk és borsozzuk. Ha sűrűbben szeretjük, akkor egy evőkanál keményítőből készített habarással sűríthetjük. Pár csepp citromlével ízesítjük.

Ezek is érdekelhetnek