Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Imádjuk nokedlivel, tésztával és szeretjük kenyérrel tunkolni. A bakonyi sertés a menzák és az otthonok kedvelt étele, nem foghatunk mellé, ha ezt főzünk. Összegyűjtöttünk 7 isteni finom receptet, próbáld ki akár mindegyiket!
A bolognai spagetti kétségtelenül a világ egyik legnépszerűbb étele, amiért a gyerekek és a felnőttek egyaránt rajonganak. Ahány ház, annyiféle recept, így összegyűjtöttük nektek a mi kedvenceinket.
A magyar konyha kedvencei ezek a húsos és/vagy zöldséges raguk, amelyek egyszerűen elkészíthetők és nagyon jól kombinálhatók. Összegyűjtöttünk hét tényleg finom, a tokány jó hírnevét öregbítő receptet.
Fanny Konyha
Ennek a szuper fogásnak az erőssége az, hogy amilyen gyorsan elkészül, annyira finom is. A mexikói tejszínes csirkeragut elég csak egyszer összedobnod, aztán az első kanál után már a hétköznapi, esetleg hétvégi ebédek, vagy a gyors vacsorák ligáját fogja erősíteni a konyhádban.
Gátiné Juhász Angéla
Semmi nem ér fel egy jó szaftos raguval. Talán az, ha kicsit megspékeled némi mustárral. Készítheted csirkéből, sertésből, marhából, főzhetsz mellé nokedlit, tésztát, vagy rizst, az eredmény mindenképpen fenomenális lesz. Íme 9 mustáros hús, ami után megnyalod, mind a tíz ujjadat.
Videó
Egy jó ragu nem csak a családi ebédeknél, de akár vendégségben, vagy baráti összejöveteleken is tuti sikert arathat.
Unod már a vasárnapi rántott húst? Elég volt a húslevesből? Kipróbálnál valami újat, de nincs ötleted? Csak semmi pánik! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Szponzorált tartalom
A sör nemcsak nyári szomjoltónak kiváló, hanem a konyhában az ételkészítésnél is remek hasznát vesszük. Egy üveg sörrel megbolondíthatjuk a sertésragut, vagy szép piros, ropogósra süthetjük a csülköt. Sőt, még desszertet is készíthetünk sörrel.
Kard Sándorné
Pörkölt, tokány, ragu, mindegy csak szaftos legyen. A magyar konyha kedvencei a szaftos húsos raguk, amelyek nagyon jól kombinálhatók, gyorsan kész vannak és nagyon laktatóak.
Kovács Noémi
A magyar konyha kedvencei a szaftos húsos-zöldséges raguk, amelyek nagyon jól kombinálhatók, többnyire gyorsan és nagy mennyiségben megfőzhetők, ezért vendégváráskor, vagy népes család esetén is bevethetők. Íme 13 recept, amit érdemes kipróbálni!
Bakos Attila
A magyar konyha kedvencei ezek a húsos és/vagy zöldséges raguk, amelyek nagyon jól kombinálhatóak, többnyire gyorsan és nagy mennyiségben is könnyedén megfőzhetőek, ezért vendégváráskor, vagy népes család esetén is jó jöhet néhány tuti tokányrecept.
Baloghné Kele Judith
Török Zsuzsa
Az eredetére utalóan törökparadicsomnak, alakja után tojásgyümölcsnek is nevezett zöldségféle szezonja egészen a fagyokig elhúzódik. A jellemzően sötét ibolyaszínű termés változatosan felhasználható, így akkor sem fogod megunni a padlizsános ételeket, ha gyakran az asztalodra kerülnek. A hét minden napjára adunk egy ötletet.
Itt a szőlőszezon, ezért most édes és sós ételekhez is fantasztikusan harmonizáló diós sült szőlőragut készít Mautner Zsófi. Ez a finomság feldobja a húsos ételeket, isteni grillezett sajtokkal, de akár desszertként is fogyaszthatjuk egy gombóc vaníliafagyival.
Dobsa Viktória
Nem véletlenül rajongunk az egytálételekért. Könnyen összeállíthatók, felügyeletet nem igazán igénylenek, alig kell utánuk edényt mosogatni, s az ízük is csodásan gazdag, összetett.
A lencsével hajlamosak vagyunk mostohán bánni. Az újév napján elvárjuk tőle, hogy hozzásegítsen a hőn áhított gazdagsághoz, aztán egy évig felé se nézünk. Holott a lencse jó partnerünk lehet a téli hónapokban, s sokféle főételben megállja a helyét.