Elkészítés: A gombóchoz valókat összedolgozzuk, félretesszük, ameddig a levest feltesszük.
Forró zsiradékban az aprított zöldségeket magas hőfokon megpirítjuk, (kb. 5-10 perc), majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Meghintjük a liszttel, felengedjük kb. 1,3 l vízzel, sózzuk, borsozzuk, tárkonylevéllel ízesítjük. Amikor forr, vizes kézzel gombócokat formázunk a húsos masszából, beleengedjük a levesbe, kevés ételízesítővel, zöldpaprikával fűszerezzük, újraforrástól számítva kb. 30 perc alatt takarékon készre főzzük.
A főzés vége felé hozzákeverjük a tésztát, tejszínt, utána sózzuk, borsozzuk, ha igényli.
Ízlés szerint pikánsra ízesítjük, kevés cukorral lágyítjuk az ízeket, majd tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!