A vöröshagymát kockára, a répát és a fehérrépát karikára vágjuk és felhevített olajon magas hőfokon folyamatosan keverve pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és a zúzott fokhagymát, ezt is pirítjuk, majd meghintjük liszttel és pirospaprikával, és felengedjük kb. 6 dl vízzel. Sóval, borssal, tárkonnyal és babérlevéllel ízesítjük.
Amikor a hús majdnem megpuhult, beletesszük a megtisztított, 2 cm-re vágott zöldbabot, a felaprított zöldpaprikát, az apróra vágott krumplit és felengedjük további 5 dl vízzel. További sót, egy kevés ételízesítőt teszünk hozzá, alacsony fokozaton addig főzzük, amíg a bab megpuhul.
A tejfölt fokozatosan kikeverjük egy kevés forró levessel, és kevergetve a forrásban lévő leveshez adjuk.
A tojásból és lisztből galuskatésztát keverünk, és egy szaggató segítségével a leveshez szaggatjuk, közben kevergetjük, hogy a tészta ne ragadhasson össze. 1 percet forraljuk, és levesszük a tűzről. Rászórjuk a felaprított petrezselymet, szükség szerint ízesítjük további sóval, borssal, tárkonnyal és citromlével.