A tanyai csirkét félpuhára főzzük a húslevesben. Lehűtjük, majd a gerincét kivágjuk, és lelapítjuk, hogy pillangó formát vegyen fel.
Megfelelő tepsibe téve a fűszerezett papíruszlappal beborítjuk, majd az előmelegített 190-200 fokos sütőben aranybarnára pirítjuk. A sütési idő végefelé levesszük a papíruszt.
A körethez a bulgurt és a kölest külön-külön megfőzzük. Majd ízesítjük a leves kockával és a szárzellerrel. Tálba öntjük, hozzáadjuk az apróbb kockákra vágott paprikát. Tálaláskor vékony cikkekre vágott lilahagymával, szárzellerlevéllel díszítjük.
6-7 személy részére a köretet egészítsük ki 100 g bulgurral, és 100 g hüvelyesek keverékével az elkészítési javaslatok szerint..Az elkészítési idő így meghosszabbodik, viszont sok köretünk lesz. A maradékot felhasználhatjuk salátákhoz, vagy húsmentes főételként stb. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!