Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stresszmentes főzés: rögtön puhuló mézeskalács villámgyorsan

Ha igazán finom és pihe-puha mézeskalácsot szeretnél sütni, ezt a receptet ki kell próbálnod. Gyorsan, könnyen, pillanatok alatt elkészülhet. Videóval!

Új sorozatunkban Mészáros Balázs abban lesz a segítségetekre, hogy ne kapjatok idegösszeomlást a karácsonyi sütés-főzés során. Tippjeivel akkor is stresszmentes lehet az ünnep, ha nagyobb vendégsereg érkezik hozzátok.

A mostani videóban egy szupergyorsan összegyúrható mézeskalács recept következik, ami a sütőből kivéve azonnal pihe-puha lesz. Próbáljátok ki! Nem fogtok csalódni. Aztán győzzétek újra és újra megsütni.

A rögtön puhuló mézeskalács receptje

Hozzávalók a tésztához

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 30 dkg méz
  • 5 tojás
  • 5 ek. tej
  • 4 dkg porcukor
  • 16 g szódabikarbóna
  • 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet só

A mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 1 db M-es tojásfehérje
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 csipet só
  • 2 csepp citromlé

A rögtön puhuló mézeskalács tésztájához a száraz hozzávalókat összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd összegyúrjuk. Lisztezett asztalon fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszés szerint kiszúrjuk, és sütőpapiros tepsire helyezve sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük. A kihűlt mézeskalácsokat a mázzal díszítjük, vagy mézeskalács-házikót építünk belőle.

A mázhoz a porcukrot átszitáljuk és a keményítővel, sóval elkeverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd szakaszosan hozzáadjuk a "lisztkeveréket" és a citromlevet. Végül habzsákba töltjük a díszítéshez. A habot fagyasztóban, akár egy hétig is tárolhatjuk.

A rögtön puhuló mézeskalács videója

 

STRESSZMENTES FŐZÉS: ÜNNEPI KACSACOMB VÖRÖSBOROS MEGGYEL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss