Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Stresszmentes főzés: rögtön puhuló mézeskalács, ami nélkül nincs karácsony

Ha igazán finom mézeskalácsot szeretnél sütni, akkor ezt a receptet ki kell próbálnod. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, ráadásul a sütőből kivéve azonnal pihe-puha lesz. Próbáljátok ki ti is, nem fogtok benne csalódni. Aztán csak győzzétek újra és újra megsütni.

Az ünnepi asztal csodálatos díszei lehetnek ezek a mutatós mézeskalácsok az ehető adventi naptár mellett felsorakoztatva. Jól zárható dobozban akár hetekig is elállnak, és persze puhák is maradnak, így már jóval karácsony előtt elkészítheted. Ha figyelmesen követed következő receptvideónkat, akkor a siker nálad is garantált.

hozzávalók:

A tésztához

  • 1 kg liszt
  • 25 dkg puha vaj
  • 30 dkg méz
  • 5 tojás
  • 5 ek. tej
  • 4 dkg porcukor
  • 16 g szódabikarbóna
  • 1 cs. mézeskalács fűszerkeverék
  • csipet só

A mázhoz

  • 20 dkg porcukor
  • 1 db M-es tojásfehérje
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 csipet só
  • 2 csepp citromlé

A RÖGTÖN PUHULÓ MÉZESKALÁCS PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek