Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rögtön puhuló mézeskalács

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mézeskalács tésztájához elsőként a száraz hozzávalókat keverjük össze. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd összegyúrjuk.
  2. Lisztezett asztalon fél centi vastagra nyújtjuk a mézeskalács tésztát, majd tetszés szerint kiszúrjuk, és sütőpapiros tepsire helyezve sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük. A kihűlt kalácsokat a mázzal díszítjük vagy mézeskalács-házikót építünk belőle.
  3. A mázhoz a porcukrot átszitáljuk és a keményítővel, sóval elkeverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd szakaszosan hozzáadjuk a liszt mixünket és a citromlevet, majd habzsákba töltjük díszítéshez. A habot fagyasztóban, akár egy hétig is tárolhatjuk.

NÉZD MEG A mézeskalács ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

MÉZESKALÁCS, MÉZES KRÉMES ÉS PUSZEDLI: 9 KIPRÓBÁLT RECEPT KARÁCSONYRA>>> 

11 KARÁCSONYI SÜTEMÉNY, AMIT A GYEREKEKKEL EGYÜTT IS ELKÉSZÍTHETSZ!>>> 

Ezek is érdekelhetnek