hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rögtön puhuló mézeskalács

MME MME
25 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A mézeskalács tésztájához elsőként a száraz hozzávalókat, így a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszerkeveréket, porcukrot, a sót keverjük össze. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat, a mézet, a tojást, a tejet és a szobahőmérsékletű vajat, majd jól összegyúrjuk.
  2. Lisztezett asztalon fél centi vastagra nyújtjuk a mézeskalács tésztát, majd tetszés szerint kiszúrjuk, és sütőpapiros tepsire helyezve sütőben 6-8 perc alatt készre sütjük. A kihűlt kalácsokat a mázzal díszítjük vagy mézeskalács-házikót építünk belőle.
  3. A mázhoz a porcukrot átszitáljuk és a keményítővel, sóval elkeverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd szakaszosan hozzáadjuk a liszt mixünket és a citromlevet, majd habzsákba töltjük díszítéshez. A habot fagyasztóban, akár egy hétig is tárolhatjuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a rögtön puha mézeskalács

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss