Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott tojás? Ez aztán a különleges húsvéti fogás

Bár hagyományosan keményre főtt tojást kínálunk a sonka és a kalács mellé, de miért is ne ránthatnánk ki a húsvét egyik főszereplőjét, hiszen már úgyis megfőztük. A rántott tojás elkészítésének első lépése ugyanis éppen a főzés.

Ha idén a főtt tojásokkal is szeretnéd elkápráztatni a vendégeket, no meg az éhesen érkező locsolókat, akkor kínáld őket rántott változattal. Első pillantásra fel sem ismerik majd, milyen ételt raktál eléjük. Ezért rögtön indíthatod a lakomát egy találós kérdéssel: „Szerinted mi van a tányéron?” A Vidék íze magazin alábbi receptjéből ki is derül a válasz.

Íme a Vidék íze magazin különleges receptje a rántott tojáshoz.

Hozzávalók: 

  • 4 tojás 
  • 2 evőkanál majonéz 
  • torma 
  • snidling 
  • liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz 
  • olaj a sütéshez 
  • só 
  • bors 

Elkészítés:

  1. Sós vízben keményre főzzük a tojásokat. Hideg víz alatt leöblítjük, meghámozzuk. Hosszában kettévágjuk.
  2. A tojások sárgáját egy tálba kaparjuk.
  3. A fehérjéket a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
  4. A tojások sárgáját szitán áttörjük, ízesítjük. Habzsákba rakjuk és beletöltjük a rántott fél tojásokba. 

Borítókép: Vidék íze magazin


Ezek is érdekelhetnek