Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Nincs is annál dühítőbb, mint amikor sütés közben rájössz, hogy a tojások már nagyon régen ott lapulnak a hűtőszekrény mélyén és nem biztos, hogy felhasználhatók. Mielőtt kidobnád őket a szemetesbe, állj meg egy pillanatra! Többféle módszer létezik, amivel ellenőrizheted, hogy jók-e!
Hány percig főzzük a tojást, és hogyan hámozzuk meg esztétikusan? Mutatjuk az összes trükköt, amellyel kívül-belül hibátlan lesz.
Hiába kínálgatod a családnak a megmaradt húsvéti sonkát, az ünnepek után már senki nem kívánja? Egy kicsit átalakítva, felturbózva már biztosan nem fogják visszautasítani!
Nálad is tele van a hűtő sonkával és főtt tojással? Nehogy kidobd őket! Mutatjuk, hogy adhatsz új értelmet a húsvétról maradt ünnepi finomságoknak.
SÁNDOR ADRIENN
Videó
Közel száz éve nem volt példa arra, hogy az Egyesült Királyságban a néhai királynő, II. Erzsébet nélkül ünnepeljék Krisztus feltámadását.
Ha húsvétkor túlzásba estél a sütés-főzéssel, és még mindig tele van a hűtő a maradék sonkával, kaláccsal és főtt tojással, akkor a következő receptválogatást érdemes lecsekkolnod. Olyan maradékmentő finomságokat gyűjtöttünk össze, amikkel új értelmet adhatsz a húsvétra készült finomságoknak. Akár egy komplett menüsort is összeállíthatsz a maradékokból!
Miért eszünk húsvétkor bárányt és sonkát? Miért „kötelező" ilyenkor főtt tojással kínálni a vendégeket? És miért a nyúl hozza a tojást? Húsvéti szokásaink izgalmas olvasmányt kínálnak!
Ha nincs kedved órákig pepecselni a konyhában a húsvéti sonkafőzés és kalácssütés után, akkor ezt a receptet próbáld ki! A kekszszalámit mindössze félóra alatt összedobhatod, és még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolni.
Miután orvosa javaslatára életmódot váltott Kis Grófo, négy hét után négy kilót dobott le. Most elárulta, mit eszik a család húsvétkor.
Csilla
Vass Lászlóné
Legalább ilyenkor, a többnapos ünnepek alatt érdemes kicsit lelassítani, megálljt parancsolni a hétköznapi rohanásnak, és összeülni, együtt enni-inni, csevegni, élvezni egymás társaságát. Adunk néhány ötletet, hogy a finom ételek mellett a megterített asztallal is lenyűgözd a vendégeket.
A fasírt tökéletes választás, ha a húsvéti menün gondolkodsz: számos alapanyagból, egyszerűen összeállítható, sokféleképpen ízesíthető. Elkészítheted főételnek, de feltétnek is remek, sőt vendégváró falatként is megállja a helyét. Íme, a mi kedvenc fasírtreceptjeink!
Annak ellenére, hogy majd csak hétfőn indul be a vendégjárás és a locsolkodás, nagyszombaton már bátran belevághatunk a kifejezetten húsvéti kaják készítésébe, azok falatozásába. Teljen az ünnepi hosszú hétvége finomabbnál finomabb sonkás és tojásos fogásokkal, füstölt húsos finomságokkal csülökkel kísérve, amit bátran fojtsatok le valamilyen ízletes desszerttel. Főzzétek meg az ünnepi menüt már ma, így a húsvétvasárnapi és -hétfői ebédre sem lesz gondod.
Most már tényleg karnyújtásnyira van az ünnep, és biztosan nem hiányozhat a menüből egy jó tojássaláta. Ha még nem döntötted el, pontosan melyik recept alapján készíted idén, akkor mutatunk pár tuti összetevőt, amitől olyan jó lesz, mint még soha.
Ha húsvét, akkor fonott kalács, húsvéti sonka, sárga túró, pogácsa, hidegtál és sütemények, íme a klasszikus húsvéti menüsor kötelező elemei, ne hagyd ki egyiket sem! A legszuperebb húsvéti recepteket gyűjtöttük egybe.
Húsvétkor a hagyományoknak megfelelően sonkát fogyasztunk, így most egy kis segítséget nyújtunk nektek abban, hogy milyen sonkát érdemes választanotok, valamint az elkészítéssel kapcsolatban is hasznos tanácsokat adunk.