Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Nálad is tele van a hűtő sonkával és főtt tojással? Nehogy kidobd őket! Mutatjuk, hogy adhatsz új értelmet a húsvétról maradt ünnepi finomságoknak.
Ha bárki valami eget rengető, vagy világmegváltó dologra gondolna, azokat most sajnos el kell hogy keserítsük. Az énekesnő a kilóknak üzent hadat, amihez a következő nehéztüzérséget volt kénytelen bevetni.
Ha húsvétkor túlzásba estél a sütés-főzéssel, és még mindig tele van a hűtő a maradék sonkával, kaláccsal és főtt tojással, akkor a következő receptválogatást érdemes lecsekkolnod. Olyan maradékmentő finomságokat gyűjtöttünk össze, amikkel új értelmet adhatsz a húsvétra készült finomságoknak. Akár egy komplett menüsort is összeállíthatsz a maradékokból!
Stern Ágnes
Megismerkednél a locsolás igazi hagyományával, de nem tudod, hol lenne erre lehetőséged? Mutatunk három helyet, ahol szuper húsvéti programokkal és hagyományos locsolkodással várnak.
SÁNDOR ADRIENN
Végre elérkeztünk húsvét hétvégéjéhez, amikor degeszre ehetjük magunkat sonkával, tojással, tormával és persze omlós kalácssal. Ha még nem tudjátok, mi legyen pontosan az ünnepi menü, akkor mutatunk nektek hozzá egy kis segítséget. Ti az "A" vagy a "B" menüt készítenétek el szívesebben?
Kivel ne fordult volna már elő a húsvéti készülődésben, hogy az utolsó pillanatban rohant a boltba, mert valami lemaradt a bevásárló listáról. Hogy idén elkerüld a rohanást, adunk néhány tippet arra, hogy a nagybevásárlás során mit tegyél a kosaradba még akkor is, ha most nem biztos, hogy tudod, mire használod majd.
Húsvét apropóján erre a hosszú hétvégére olyan recepteket gyűjtöttünk össze nektek, melyekkel picit több dolgotok lesz, ám ha ünnepi ebédről, vagy vacsoráról van szó, talán megbocsájtható "bűn" ez. Azért pánikba senki ne essen, hiszen a finom fogások elkészítése mellett bőven marad idő pihenésre is.
Szponzorált tartalom
Húsvétkor a legtöbben készülünk desszertekkel is a sonka, a főtt tojás, a hidegtálak és a foszlós kalács mellé. Ha te is sütnél valami finomat, ezekkel a receptekkel nem lőhetsz mellé. Íme, 9 mennyei süti, amiből minden locsoló rögtön kettőt vesz!
Csilla
Vass Lászlóné
Fanny magazin
Húsvétkor bármikor betoppanhat egy locsoló, akit illik megkínálni valami finomsággal. Mutatunk néhány tippet, hogyan szervezzük meg úgy a vendégvárást, hogy közben ne legyen extra kiadásunk.
Valószínűleg mindenki járt már úgy, hogy nem sikerült finom sonkához jutni. Pedig csak egy kis körültekintésre van szükségünk, hogy biztosan tudjuk, mi kerül a kosarunkba.
Leginkább húsvét környékén kerül elő ez a megúszós répatorta recept muffinformába töltve. Hogy miért megúszós? Mert hamar elkészül, nincs hozzá szükséged cukrásztapasztalatra, a végeredmény pedig annyira finom, hogy nem árt máris két adaggal készíteni belőle. Aki nem tudja, hogy répa is kerül ebbe a desszertbe, csak akkor fog rájönni, ha nagyon átvizsgálja a süti belsejét.
Videó
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lehet lágyabb íze a tormának.
Ha a család nem rajong a kelt tésztákért, ellenben egy tálca krémes sütemény néhány óra elfogy nálatok, böngésszétek át receptválogatásunkat. Húsvétra garantáltan megtaláljátok a tökéletes desszertet, mellyel várhatjátok a locsolókat.
Miért eszünk húsvétkor bárányt és sonkát? Miért "kötelező" ilyenkor a főtt tojással kínálni a vendégeket? És miért a nyúl hozza a tojást? Húsvéti szokásaink izgalmas olvasmányt kínálnak!
Déri Szilvia, Házisáfrány
Emelje fel a kezét az, aki nem vágyik egy szelet igazán foszlós, puha, és illatos békebeli kalácsra húsvét közeledtével. Ilyenkor az ember szívesen kezd kísérletezni különböző receptekkel a család legnagyobb örömére, hogy az ünnepre meglegyen „a tuti” változat. Na, de milyen a jó fonott kalács?