Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott hal citromos sült krumplival

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A halhoz:
  • 80 dkg hal filé (pl: tőkehal)
  • barna rizsliszt
  • gluténmentes panírmorzsa
  • 4 db tojás
  • kevés olíva olaj (vagy más növényi olaj)
  • A sült krumplihoz:
  • 60 dkg burgonya
  • bors
  • 2 ek citromlé
  • 2 tk kakukkfű
  • olíva olaj

Elkészítés

  1. A halat besózzuk és egy fél órát állni hagyjuk.
  2. A rizslisztet, a panírmorzsát, és a felvert tojásokat 1-1 mélytányérba tesszük. A halat először a rizslisztbe, majd a tojásba végül pedig a morzsában mártjuk. Addig ismételjük, amíg a hal elfogy.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, megkenjük az olajjal, rátesszük a halakat, és a tetejüket is meglocsoljuk az olajjal, majd 25 percig sütjük.
  4. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, és majdnem készre főzzük. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  5. A krumplit egy kisebb tepsibe tesszük, meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal, a citromlével, megsózzuk és megszórjuk kakukkfűvel, majd összekeverjük. 15-20 percig sütjük, míg aranyszínű lesz.

Videó! Így készítheted el a rántott halat citromos sült krumplival! >>> 

15+1 KIHAGYHATATLAN HALAS FOGÁS AZ ÜNNEPEKRE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss